Verhuisd naar Lnnk.nl

Vanaf heden kun je mijn blog rechtstreeks vinden op www.lnnk.nl. Om me te blijven volgen kun je onderstaande rss-link gebruiken. Volg je me via Bloglovin’ dan zal het automatisch worden aangepast.

Excuses voor het ongemak!

Volg me via:

RssBloglovin’

20140600DIYenveloppenpimpen1

Foodie: Smoothie cacao met aardbeien

Dit is één van mijn favoriete smoothies die ik zo nu en dan maak. Het voelt altijd als een traktatie deze smoothie cacao met aardbeien. Meestal maak ik hem met bevroren frambozen, de smoothie is dan lekker zoet-zurig fris. Mocht je geen macapoeder in huis hebben (wat niet zo vreemd is) dan kun je die natuurlijk prima weglaten. Ik gebruik zelf altijd rauwe cacaopoeder in plaats van gewone cacaopoeder. Rauwe cacaopoeder koop je o.a. bij De Tuinen of bij grotere supermarkten.

20140700Smoothierawcacao

Ingrediënten

Voor 1 persoon
:: 1 (bevroren) banaan
:: 6 grote aardbeien (eventueel even ingevroren)
:: 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
:: 1/2 eetlepel macapoeder
:: 300 ml (amandel)melk

20140600aardbei

Bereidingswijze

** Uhm ja.. gooi alles in de blender en blenden maar. ** Mocht je zowel bevroren banaan als aardbeien gebruiken moet je misschien wat meer melk toevoegen. Ik begin altijd met een beetje en als ik zie dat de blender er moeite mee heeft voeg ik wat extra vocht toe.

DIY: Zelf kiemen

Ik vind sterrenkers en dat soort kiemen altijd erg lekker. Op een boterham of lekker bij een salade of zo. Nu kun je dit soort kiemen prima in de supermarkt of bijvoorbeeld bij de Ekoplaza kopen, maar zelf kiemen is natuurlijk veel leuker. Het heeft toch iets, het zelf ‘kweken’ van eten.

Ik had toevallig nog een bon van Dille & Kamille liggen die ik van Karlijn kreeg (lief!) dus die kon ik mooi aan een kiemschaaltje besteden. Ik nam natuurlijk ook twee zakjes met kiemzaadjes mee en ging thuis enthousiast aan de slag, maar om een of andere reden heeft het kiemschaaltje bij mij echter geen succes. Het zal vast aan mij liggen, maar ik krijg het maar niet voor elkaar om iets te laten kiemen. Het blijft een treurig aanzicht om heel eerlijk te zien, maar er is gelukkig ook een methode die echt niet kan mislukken.

20140700Kiemen1
Continue reading