April 21st, 2014 | 8 reacties

Op zich heb ik niet zo heel veel met Pasen, maar wat ik wel echt leuk vind is dat het met Pasen vaak meer om het ontbijten, brunchen en lunchen draait. Er zijn zoveel lekker recepten om te proberen! Dit jaar moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zoveel in de keuken heb gestaan, ik heb maar een paar dingen gemaakt en de rest heb ik gewoon lekker gekocht in de winkel. Ik heb mijn gasten in ieder geval niet horen klagen!

20140421pasen

Wat natuurlijk niet mocht ontbreken was versgeperst jus ‘d orange en gekookte eieren Ik heb ze stug in de eierdopjes gepropt waar ze eigenlijk niet in patsten). We hadden ook eieren uit de oven, vers fruit en een toetje met Griekse yoghurt, kersen en mascarpone. En nu.. nu heb ik nog een koelkast vol met lekker eten, want uiteraard kocht ik meer dan we opgegeten kregen.

Heb jij een fijne Pasen gehad?

April 19th, 2014 | 21 reacties

Ik ben helemaal niet zo van tags, maar toen ik deze tag o.a. tegenkwam bij Teddlicious wilde ik hem toch graag invullen. Een tag, specifiek over het onderwerp bloggen, de Another Bloggin Tag.

20140100tulpen4

** Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?
Ik ben eigenlijk best tevreden over mijn blog nu. Het is mijn hobby (eentje die ik zeer serieus neem) en ik steek er enorm veel tijd in. Het is dan ook fijn om te zien dat ik steeds meer bezoekers krijg en ik vind het ongelooflijk leuk als mensen de moeite nemen om te reageren. Ik weet zo dus niet zo goed wat ik zou willen veranderen. Hebben jullie suggesties? Dingen die ik vaker moet doen of juist niet?

** Doe je alles voor je blog alleen?
Ik ben mijn blog ooit alleen begonnen en dat vind ik ook het fijnste. Het is mijn creatieve uitlaatklep dus ik zou het lastig vinden om dat samen met iemand anders te doen. Ik ben LNNK.nl. Wat betreft de praktische kant: Ik zorg zelf dat mijn website goed draait. Ik maak regelmatig back-ups van mijn database, kan uit de voeten met ftp, html en css en zorg dus voor mijn eigen lay-outs. Ik vind het niet fijn om afhankelijk te zijn van anderen en heb mezelf dus zoveel mogelijk aangeleerd.

** Welk cijfer zou je je eigen blog geven?
Dat kan ik beter aan jullie vragen toch? Ik ben best blij met mijn blog zoals hij nu is, maar er is altijd verbetering mogelijk.

** Verdien je geld met bloggen?
Nope, geen cent. Bloggen is voor mij echt een hobby en natuurlijk lijkt het me geweldig om geld te verdienen met mijn hobby, maar ik heb zelf soms ook moeite met het steeds commerciëler worden van het bloggen. Een product reviewen vind ik leuk, maar alleen als het bij mijn blog past. Ik merk dat veel blogs alleen maar bezig zijn met het binnenslepen van producten/geld en als ik dan ineens bij iemand moet lezen over V***X dakramen terwijl dat helemaal niet bij de blog past vind ik dat zo jammer. Sterker nog dat wil ik niet eens lezen en ik ben dan zo weer weg.

20140100tulpen2

** Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?
Ik ondervind weinig nadelen van het bloggen. Het levert voor mijzelf wel eens druk op, zeker op momenten dat ik wat minder inspiratie heb. Ik wil dan zo graag stukjes blijven plaatsen, maar wil tegelijkertijd ook niet plaatsen om het plaatsen. Daarom was het de afgelopen periode bijvoorbeeld iets rustiger. Ik weet inmiddels ook dat ik ineens weer een boel inspiratie kan krijgen en dan schrijf ik weer het ene stukje naar het andere. Ik heb tot dusver gelukkig geen minder leuke dingen meegemaakt door mijn blog.

** Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?
Ik ben erg visueel ingesteld en ik hou van mooie lay-outs en foto’s. Wanneer iemand zelf foto’s maak vind ik dat fantastisch. Nee die foto’s hoeven niet fantastisch te zijn, maar het feit dat je er zelf tijd insteekt i.p.v. klakkeloos plaatjes te kopiëren van WeHeartIt of Tumblr vind ik geweldig. Het is zo makkelijk om wat plaatjes van internet te plukken en deze in een blogje te plakken, maar dan? Wat deel je dan eigenlijk? Een foto van een ander die er waarschijnlijk niet eens toestemming voor heeft gegeven. Ik snap wel dat niet iedereen goed is in het maken van een foto, maar gebruik dan in ieder geval foto’s die je mag gebruiken en vermeld de bron! En nee, Pinterest, Tumblr en WeHeartIt zijn niet de bron. Lees hier wat meer over de alternatieven.

** Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?
Ik heb een aantal mensen leren kennen in de loop der jaren door het bloggen en dat vind ik echt fantastisch. De persoon die ik regelmatig spreek (en helaas te weinig zie, omdat we nogal ver uit elkaar wonen) is Marcella. We delen samen twee grote passies: bloggen en reizen!

20140100tulpen3

** Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?
Ik hou van persoonlijke blogs, maar tegelijkertijd ben ik zelf ook voorzichtig met wat ik deel. Sowieso plaats ik geen foto’s van vrienden en familie, maar ook van mezelf plaats ik niet heel veel foto’s. Sommige zaken deel ik wel (jullie mogen best weten dat ik zwanger ben) en sommige dingen niet (jullie hoeven niet te weten dat…; ) )

** Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Ik hoop nog heel lang te bloggen, omdat ik er echt van geniet. Maar eerlijk is eerlijk, aangezien ik ook al mijn foto’s zelf maak, kost bloggen veel tijd. Ik kan me dus wel voorstellen dat ik over een tijdje niet meer dagelijks voor een nieuwe post zorg, maar een aantal keren per week. Zo lang ik bloggen leuk vind (en dat is al ruim 10 jaar zo) blijf ik bloggen.

** Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?
Nu kan ik natuurlijk hard roepen ‘voor geen goud!’, maar 50.000 euro is wel heel heel veel geld. Geld genoeg om eventueel een ander domein aan te schaffen ; ). Zou de vraag zijn ‘Zou je stoppen met bloggen in ruil voor 50.000 euro?’ zou mijn antwoord pertinent nee zijn.

** Welke dingen gebruik jij om te bloggen?
Ik maak de laatste jaren gebruik van WordPress voor mijn blog, daarvoor gebruikte ik Pivot. Als ik met mijn blog bezig ben zit ik meestal achter mijn desktop PC met twee schermen, dat vind ik voor fotobewerking gewoon een stuk prettiger werken dan op mijn laptop. Verder fotografeer ik veel met mijn spiegelreflexcamera (Nikon D7100 en verschillende lenzen) en mijn iPhone. Om mijn foto’s te bewerken en mijn lay-outs aan te passen e.d. maak ik gebruik van Adobe Photoshop en Lightroom. Met name het laatste programma is fantastisch voor fotobewerking!

April 18th, 2014 | 21 reacties

Van Wendy kreeg ik de Very Inspiring Blogger Award. Lief, dank je wel! Nu zitten er allerlei regeltjes aan zo´n award, maar ik ben lekker ongehoorzaam en voer slechts één deel uit en wel de 7 feitjes noemen over mijzelf.

20140400pasen3

Zeven feitjes

1. Ik blog ontzettend graag. Het is al weer ruim 10 jaar geleden dat ik ben begonnen met bloggen en, op een kleine pauze na, heb ik het ook al die tijd volgehouden. Het heeft me zoveel leuks gebracht. Ik heb zelf websites leren maken, met Adobe Photoshop en Lightroom leren werken, beter leren fotograferen en bovenal leuke mensen leren kennen.

2. Ik hou enorm van zaken ordenen. Ik kan me thuis uren vermaken met het herinrichten van mijn kasten, het printen van labels voor mijn kruidenpotjes, het compleet herinrichten van mijn computer en administratie etcetera. Het brengt rust in mijn hoofd.

3. Ik ben altijd te vroeg. De keren dat ik ergens te laat ben gekomen zijn op één hand te tellen. Ik snap echt niet dat er mensen zijn die altijd te laat komen. Ik kom dus namelijk altijd te vroeg. Ik heb ooit bij een sollicitatiegesprek van tevoren nog een half uur in de auto zitten te wachten.

4. Soms heb ik van die momenten dat ik overloop van creativiteit. Zo erg dat ik er wakker van lig en daarom ligt mijn planner tegenwoordig naast mijn bed. Opschrijven die ideeën en dan rustig slapen!

5. Ik hou van reizen. Op een of andere manier heb ik altijd een beetje een onrustig gevoel in me en wil ik lekker naar het buitenland. Nieuwe dingen ontdekken, ik kan daar echt vreselijk gelukkig van worden. Sinds we verhuisd zijn naar ons nieuwe huis heb ik wel een stuk minder de drang om weg te ‘moeten’. Ik kan me nu thuis ook heerlijk vermaken! Nesteldrang?

6. Ik ben best perfectionistisch en daarmee werk ik mezelf soms behoorlijk tegen. Ik hou er niet van om half werk af te leveren, maar soms ben ik veel te kritisch naar mezelf. Voor één foto hier op mijn blog heb ik er vaak tientallen geschoten. Eentje vanuit die hoek, eentje vanuit de andere hoek, eentje van boven.. ga zo maar door ; )

7. Nuchter als ik ben heb ik echt een enorme zwak voor romantische historische kostuumfilms. Pride and prejudice (de Colin Firth versie uiteraard) heb ik echt veel te vaak gezien. Zwijmel zwijmel zwijmel. Toen ik klein was keek ik graag naar Sissi (zoetsappiger kan niet) en hees ik me daarna standaard in de trouwjurk van mijn moeder. Ach ieder heeft zijn eigenaardigheden toch? Enne ik was toen 7 of 8 ofzo ; )

April 17th, 2014 | 23 reacties

Toen ik deze eierdopjes tegenkwam bij de Xenos kon ik ze echt niet laten staan. Een eierdopje in pasteltint mét konijnenoortjes. Wat kan ik me in hemelsnaam nog meer wensen…?

20140400pasen1

Iedereen weet natuurlijk dat een eierdopje is bedoeld om eieren in te zetten. Laten we eerlijk zijn, de naam geeft het al een beetje weg toch? En daar zit hem bij dit eierdopje nu net het probleem. Er past namelijk GEEN ei in! Ik herhaal: in dit eierdopje past GEEN ei!

April 9th, 2014 | 19 reacties

Vandaag heb ik weer een printable voor jullie. Dit maal eentje waar helemaal geen zwart in zit! Turquoise en tinten daaromheen zijn namelijk ook erg favoriet in huize LNNK. Zoals jullie van me gewend zijn kun je ook deze poster weer op een behoorlijk formaat af laten drukken bij een willekeurige fotoleverancier. Je kunt hem natuurlijk ook zelf af drukken op A4 papier. Kleurentechnisch geeft fotopapier het beste resultaat, maar gewoon papier is natuurlijk ook prima.

LNNK-fall in love-30X40klein

April 8th, 2014 | 36 reacties

Ik maak nogal veel foto’s moet ik eerlijk bekennen. De map met foto’s op mijn computer lijkt alleen maar groter en groter te worden. Sommige foto’s verschijnen hier op mijn blog, met sommige foto’s vergeet ik simpelweg iets te doen. Vandaag deel ik wat foto’s die ik in de loop van de tijd maakte van mijn huis, maar die ik niet eerder deelde.

** Overal in mijn huis liggen stapeltjes met inspirerende boeken. Over het foto inspiratie boek van ‘A Beautiful Mess’ schreef ik een tijdje geleden al een stukje. Het onderste boek vond ik bij IKEA en staat boordevol inspiratie. Het boek ‘Zonder suiker’ bestelde ik een tijd geleden, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog in moet beginnen.

20131100Home3

** De blikken kocht ik bij H&M Home, de kandelaar is van IKEA. H&M Home heeft vaak erg leuke dingen, ik vind het jammer dat ze geen fysieke winkel hebben hier in de buurt. Soms is het een beetje gokken met bestellen.

20131100Home2

** Het dienblad kocht ik vorige zomer bij IKEA, het ligt meestal op mijn eettafel met wat prullaria erop. Het vaasje aan de rechterzijde beschilderde ik aan de binnenkant met fluorescerende verf. Een werkbeschrijving kun je hier vinden. Het flesje aan de linkerzijde omwikkelde ik met wol. Een werkbeschrijving kun je hier vinden. De notitieboekjes zijn van de HEMA.

20131100home9

** Dat ik veel te veel sjaals heb dat heb ik volgens mij al wel eens op mijn blog vermeld. In ons oude huis had ik nooit veel ruimte om ze goed op te bergen en ze zaten daarom in een grote plastic bak. Sinds we verhuisd zijn hangen ze aan een kledingrek en dat vind ik zo fijn. Nu zie ik tenminste wat ik heb en ze kreuken niet zo.

20140200Sjaalsletterbanner2

** Het koekjesblik kocht ik in Frankrijk in een koekjeswinkel. Ik weet niet meer precies hoe de winkel heet, maar ik vond het zo’n leuk winkeltje. Boordevol verschillende koekjes en ouderwetse koektrommeltjes. Ik vond de kleuren zo leuk dat ik hem niet kon laten staan en ik nam hem, gevuld met koekjes, mee.

20140000huisblik

April 7th, 2014 | 16 reacties

20140300tulpen

:: Ik heb een one hole punch gevonden voor mijn agenda. Eveline wees me erop dat ze, ze bij de Flying Tiger verkochten. Afgelopen zaterdag moest ik toch even naar Rotterdam en ik kon er gelijk eentje kopen.
:: Afgelopen week at ik lekker een kopje soep in de tuin in het zonnetje. Zo ontzettend fijn als het wat warmer is.
:: Sinds een maandje heb ik mijn iPhone 4s vervangen door de iPhone 5s. Ik heb lang getwijfeld, omdat het in zekere zin dezelfde telefoon is (qua software), maar ik ben er erg blij mee. Hij is stukken sneller en de batterij gaat veel langer mee.
:: Mijn auto startte niet, maar vanuit Toyota waren ze er binnen tien minuten en hielpen ze me weer op weg. De accu was leeg dus ik moest wel een poosje rondrijden daarna ; )
:: Mijn huis die weer lekker leeg en opgeruimd is. Ik heb veel spullen naar de kringloper gebracht, zodat iemand anders er wellicht weer blij mee is.
:: Des schreef al dat ze, nu ze zwanger is, verslaafd is aan kokosmakronen. Nou ik ook.. en Jumbo verkoopt me toch lekker verse! Ik beken eerlijk dat ik laatste speciaal ben omgereden om deze kokosmakronen te halen.

April 6th, 2014 | 22 reacties

Hoewel we al weer een weekje in april zitten hebben jullie van mij nog de laatste foto’s van maart te goed. Ik zei het al eerder, maar de maand maart was een gekke maand voor me. Ik ben dan ook blij dat de maand april is aangebroken en ik hoop dat de lente lekker doorzet. Dat kan ik echt gebruiken!

20140300inbeeldmaart4

** 1. Ik schreef vorige week al over deze vrolijke agenda die ik kocht om mijn do-do-lists o.a. in bij te houden. Hoewel een echte Filofax helemaal hipperdepip is, kan ik daar momenteel even geen geld aan uit geven. Bovendien twijfel ik nog te veel over het formaat, personal of A5. Ik ben ze nu beiden in de budgetvariant aan het uitproberen en ik denk dat ik neig naar de A5 versie. ** 2. Ik maakte gepimpte chocolade. Gewoon wat chocolade smelten en er doorheen gooien wat jij lekker vindt! Het recept kun je hier terugvinden. ** 3. Tijd voor een kopje thee en een stukje chocolade. Ik ben nog steeds zo dol op deze mok van Primark Home. Ik baal dat er een klein stukje vanaf is! ** 4. Ze zijn nog wat zuur deze aardbeien, maar met wat suiker op een boterham waren ze heerlijk. Hoewel ik suiker zoveel mogelijk probeer te vermijden, lukt dat de laatste tijd wat minder goed. Komende week weer eens een goede start maken met gezond eten.

20140300inbeeldmaart5

** 5. Deze Jillz 0% zat in een van de babypaketten die ik kreeg. Nu ben ik dol op Jillz en deze versie smaakt op zich ook wel, maar hij is zoveel zoeter! Dat had van mij niet gehoeven, want dan kan ik net zo goed een glas fris pakken. ** 6. We gingen een dagje naar Aachen. De zon scheen heerlijk dus we brachten lekker wat tijd door op een terrasje. ** 7. & 8. Nieuwe tijdschriften op de mat. Ik geniet er voorlopig nog even van, want over een paar maandjes lopen alle abonnementen af.

20140300inbeeldmaart6
** 9. Ik kreeg een grote bos gele tulpen. Hoewel ik helemaal niet zo gek ben op de kleur geel, maken gelen tulpen me altijd zo vrolijk! ** 10. & 12. Ik maakte dit lijstje voor de kinderkamer. Een hele gemakelijke DIY die ik uiteraard ook met jullie deelde. ** 11. Deze gave muurstickers plakte ik op de muur in de babykamer. Ik ben er zo blij mee! De stickers zijn van KEK Amsterdam.

Hoe was jouw maand?

April 3rd, 2014 | 18 reacties

En zo ben ik al weer ruim 24 weken zwanger van een meisje. De tijd lijkt nu een stuk sneller te gaan dan in de eerste periode van mijn zwangerschap. Waarschijnlijk omdat ik de eerste 17 weken gewoon 24/7 misselijk en moe was. Inmiddels voel ik me een stuk beter en kan ik weer wat meer doen. Natuurlijk ben ik ‘s avonds moe, maar ik geloof dat dit er gewoon bij hoort. Gewoon lekker om 9 uur naar bed is ook niets mis mee.

20140300Jillz

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Hoe nuchter ik ook ben dat vind ik ook. Er gebeurt van alles met je en je moet er maar in mee gaan. Je lichaam gaat gewoon compleet zijn eigen gang. En iedereen (lees: de commercie) speelt daar lekker op in. Ik word overstelpt met folders*, informatie en (ongevraagde) adviezen. De één zegt dat je het zo moet doen, de ander heeft weer een compleet andere mening. En voor je het weet ben je de kluts compleet kwijt. De één verklaart je voor gek als je GEEN Aerosleep koopt, de ander verklaart je voor gek als je er WEL eentje koopt. Volg jij het nog?

Ik geef heel eerlijk toe, dat de eerste keer dat ik een babywinkel betrad, niet wist hoe snel ik weer weg moest komen. SERIEUS wat ze allemaal verkopen?? Ik werd gillend gek. Jeetje wat was ik blij dat we een Bugaboo van vrienden over konden nemen, dat scheelde weer een heleboel uitzoekwerk. Ik heb een rondje door de huiskamer gereden en besloot voor deze wagen te gaan. Weer een stukje keuzestress minder. Wist jij dat ze in babywinkels gewoon heuse tracks hebben om de kinderwagen te testen? Inclusief zand, keien en stoeptegels? Ik ben serieus, het is een beetje zoals in een buitensportzaak waar je, je bergschoenen kunt testen.

Inmiddels begin ik door de bomen het bos weer te zien en maak ik mijn eigen keuzes. Ik wil niet alles op voorhand kopen. Ja het noodzakelijk haal ik huis, de rest is snel genoeg bij gekocht. Het belangrijkste zijn namelijk niet al die spullen. Het aller aller aller belangrijkste is dat mijn kindje over een tijdje gezond ter wereld komt. Tot die tijd geniet ik van het trappelen in mijn buik.

* Die gratis babypakketten zijn natuurlijk geweldig. Je krijgt spullen gratis, wat kun je nog meer wensen? Je wordt wel gratis en voor niks in allerlei bestanden opgenomen met als gevolg dat je dus wordt overstelpt met folders ; )

April 1st, 2014 | 48 reacties

Dat ik een zwak heb voor notitieboekjes mag geen geheim zijn. Ze zijn ideaal om lijstjes in bij te houden. Het nadeel vind ik vaak dat ik het lastig vind om ze in te delen. Je kunt niet even een pagina omwisselen en zo ben ik, neuroot dat ik ben, toch vaak zaken aan het overschrijven. Absoluut zonde van mijn tijd. In een agenda met ringband is het wisselen van pagina’s al een stuk makkelijker.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een een klein beetje (erg) werd aangestoken door de mooie Filofax van Alyssa en de creativiteit van Emma. Door beide dames zit ik al een poos te kijken naar zo’n agenda. Kijken vooral, want ik vind ze enorm prijzig en ik ken mezelf, ik ben zo’n agenda snel weer beu. Ik hou namelijk van het wisselen van spullen en kleuren. Zo’n dure agenda past daar niet bepaald bij, tenzij je een miljonair bent natuurlijk, maar helaas pindakaas.

Ik ging dus, heel verstandig, op zoek naar een budgetvariant. Onderstaande felgekleurde agenda kwam ik enige tijd geleden tegen bij de HEMA voor 8 of 9 euro en ondanks de slechte vulling (heel dun papier!) nam ik hem mee. Hier kan ik mooi even mee vooruit en ben ik hem beu? Dan hoef ik me tenminste ook niet zo schuldig te voelen als ik een nieuwe koop.

20140401Filofaxknockoff

Afmetingen & vullingen

De ringband heeft exact dezelfde afmetingen als die van een Filofax personal en op deze manier kan ik wel gebruik maken van de beschikbare vullingen van Filofax. Bovendien zijn er op internet behoorlijk wat printables te vinden om je agenda zelf in te richten. Zelf heb ik er al een aantal bewerkt naar eigen wens en deze in mijn agenda gestopt. Ik heb de complete vulling van de HEMA er dus uitgegooid, omdat ik het echt flutpapier vond. Ik ben aan het printen en uitsnijden geslagen en heb zo mijn agenda gevuld. Ook de tabbladen heb ik zelf gemaakt van craftpapier dat ik een tijd geleden kocht. Ik heb de tabbladen gelamineerd waardoor ze lekker stevig zijn.

Het zelf printen van de inhoud gaat prima. Het maken van de gaatjes is wat lastiger en het is jammer dat het in Nederland zo moeilijk is om aan een one hole punch te komen, oftewel een eengaatsperforator… Mocht iemand een verkooppunt weten dan hoor ik het graag!

20130401Filofaxhema

Agenda of notebook?

Ik ben niet van plan om hem als agenda te gebruiken, omdat ik al veel gebruik maak van Google Calendar. Deze kan ik makkelijk delen met mijn hubbie en zo staat mijn agenda altijd in zijn telefoon en andersom. Nooit meer dubbele afspraken. Wel heb ik van Filofax een maandkalender gekocht, zodat ik de algemenere dingen, zoals verjaardagen e.d., erin kan zetten.

Ik weet dat heel veel mensen hun Filofax/agenda helemaal versieren. Een paar stickertjes hier en daar vind ik wel leuk, maar het moet wel werkbaar blijven en bovendien ben ik ook geen 20 meer. Ik gebruik de agenda vooral voor to-do-lists, de baby-uitzetlijst, om onderwerpen voor een blogpost te noteren of om bijvoorbeeld leuke titels van boeken te noteren. Eigenlijk alles wat ik voorheen in een notitieboekje noteerde.

20140401Filofaxknockoff2

En?

Ik ben erg blij met deze aankoop en hoewel de originele Filofax vast jaren meegaat vind ik het wel prima zo. Ik ben nu eenmaal creatief en ik hou van variatie. Deze budget-agenda past daar prima bij ; ) Wel vind ik het formaat om fijn te schrijven net iets te klein. Daarom heb ik bij Paperchase een A5-versie besteld. Ik ben benieuwd welke me het beste gaat bevallen. Dit formaatje is natuurlijk wel veel fijner om in je tas te gooien.

Ik kan nu lekker aan de slag met het maken van eigen printables voor in deze agenda. Mochten jullie het leuk vinden als ik mijn printables eventueel met jullie ga delen geef dan vooral een seintje!